8 Şubat 2013 Cuma

AFYONKARAHİSAR'DA İLK LAPAROSKOPİK KOLON REZEKSİYONU


Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen laparoskopik kolon rezeksiyonu ameliyatı başarıyla sonuçlandı. Ameliyat edilen hasta iki günde ayağa kalktı.

Bir süredir devam eden kalın bağırsağındaki ağrı ve kanama şikayeti ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvuran 62 yaşındaki Ramazan Baş'ın yapılan ilk kontrollerinde kalın bağırsağında tümör olduğu tespit edildi.  Ramazan Baş hastane genel cerrahi servisinde gerçekleştirilen kapalı operasyon ile ameliyat edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, laparoskopik yöntemle yapılan kolon rezeksiyonu ameliyatının bşaşarılı geçtiğini söyledi. Ameliyatı  gerçekleştiren doktorlardan  Kadir Serkan Türel, "Hastada kolon tümörü mevcuttu. Bu ameliyat hastanemizde ilk kez gerçekleştirildi.Tedavi kapalı ameliyat yaptığımızdan dolayı hasta çok hızlı iyileşti" diye konuştu.

Ameliyat edilen hasta Ramazan Baş ise ağrı ve kanama şikayeti ile hastaneye başvurduğunu kaydederek, "Şu anda hiçbir şeyim kalmadı. İlk gün biraz ağrım vardı şimdi hiç ağrım yok. Başka hastaneye gitmedim. Hocalarıma güvendim" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder