11 Şubat 2013 Pazartesi

ALMANYA, HAVVA NUR İÇİN SEFERBER

Almanya'da yaşayan Havva Nur Koç (17), kısa bir süre önce yakalandığı kan kanseri hastalığıyla mücadele ediyor. Trabzonlu Perihan ve Eyüp Koç çifti,  dört çocuklarından en büyüğü olan Havva Nur için düzenlenen kampanyadan umutlu.

Henüz hayatının  baharında olan Havva Nur'un iyileşmesi için tek çare kök hücre nakli... Genç kız için 16 Şubat Cumartesi günü Almanya'da  bir doku tipleme kampanyası düzenlenecek

KEMOTERAPİ SONUÇ VERMEDİ
Havva Nur'un lösemi olduğu, iştahsızlık ve aşırı kilo kaybı nedeniyle bir kaç ay önce yaptırdığı testlerde ortaya çıktı.  Bonn Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde tedavi gören Havva Nur'a yapılan kemoterapiden ise sonuç alınamadı.

HAYALİ MİMAR OLMAK
 Doktorların kök hücre naklini tek çare olarak olarak gördüğü Havva Nur için Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası (DKMS) kayıtlarında da uygun verici bulunamadı. Bu nedenle Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa himayesinde DKMS tarafından 16 Şubat Cumartesi günü Wesseling'teki KGS Lessingschule'de bir doku tipleme kampanyası düzenlenecek.

DR. ÖMER COŞKUN'DAN ALTIN TAVSİYELER
Türkiye'nin önde gelen Fitoterapistlerinden Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun ise kan kanserinde şifalı bitkilerin çok önemli etkilerinin olabileceğini söyledi. ANC TV'ye konuşan Dr. Ömer Coşkun kan kanseri için umut olabilecek  10 şifalı bitki bulunduğunu söyledi.

Henüz hayatının baharında olan Havva Nur ise her şeye rağmen umutlu. Hastalığı atlatıp eğitimine devam etmek ve gelecekte mimar olmak istediğini söyleyen genç kız kampanyaya katılacak herkese teşekkür ediyor.


Kaynak: DHA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder