6 Şubat 2013 Çarşamba

BAKANLIĞA BİTKİSEL TEDAVİYE DESTEK ÇAĞRISI


Geleneksel Tıp Derneği Başkanı Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız, “Bitkisel ilaçların üretimi konusunda da bakanlığın desteğine ihtiyaç duyduklarını” söyledi. Yıldız, Türkiye'nin hala, bitki çeşitliliği ve Tıbbi Flora bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğuna da dikkat çekti.

Geleneksel Tıp Derneği Başkanı Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız,  bitkilerle tedavi yönteminin 27721 sayılı yasa ile  geleneksel tıp kapsamında güvence altına alındığına dikkat çekerek,  Türkiye'nin her yıl,  yurtdışına ödediği dolarların ülkede kalması için yerli bitkisel ilaç üreticilerinin harekete geçtiğini söyledi.  Dr. Muammer Yıldız, bu konuda bakanlıktan da yardım beklediklerini söyledi.

Tek çatı altında birlik oluşturmaya hazırlandıklarını da söyleyen Yıldız, “Böylelikle, sektördeki çürükleri de ayıklamış oluruz” dedi.
Köylülerin çok düşük ücretlere topladığı bitkilerin  yurtdışında ilaca dönüştürülerek binlerce dolar karşılığında yeniden Türkiye'ye satıldığına dikkat çeken Yıldız,  tıbbın ümit kestiği hastaların iyileşmesine vesile olan bitkisel formüllerin ruhsatlandırılması konusunda da bakanlıktan yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder