27 Şubat 2013 Çarşamba

BİTKİLERİN HİÇ BİLMEDİĞİNİZ FAYDALARI

Dr. Ömer Coşkun Bitkilerin Faydalarına Değindi
Dr. Ömer Coşkun bitkilerin şifrelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Her gün bizzat kendisinin hazırlayıp sunduğu Hastaların Dilinden programında birçok bitkinin faydalarından bahsetti. Şifalı bitkilerle tedavi tabirini Türkiye’ye kabul ettirmiş olan Dr. Ömer Coşkun programında kefirden tarçına, meyan kökünden ökse otuna kadar birçok bitkiden bahsetti. Tansiyon hastalarının, şeker hastalarının, böbrek sorunları yaşayanların şifaya kavuşmaları için neler yapmaları gerektiğini önemle açıkladı. 
Dr. Ömer Coşkun ilk olarak tansiyon hastalarına faydalı olacak, tamamen doğal ve şifalı bitkilerden bahsetti. Son zamanlarda Türkiye’de büyük yankı uyandırmış olan kefirin öneminin altını çizdi.
Tansiyon Hastalarının Aradığı Şifalı Bitkiler; Kefir, Bamya Çiçeği, Böğürtlen, Ökse Otudur, Boru Tarçın, Marul.
Dr Ömer Coşkun tansiyon hastaları için çok önemli açıklamalarda bulundu. Birçok bitkinin tansiyona iyi geldiğini dile getiren Coşkun, insanların bu bitkileri kullanarak tansiyon rahatsızlıklarını dengeleyip düşürebileceklerini belirtti. “Kefir içerek yüksek tansiyonunuzu dengeleyebilir, bamya çiçeği ile kalp damar sağlığınızı korumanın yanı sıra yüksek tansiyonun da düşmesine yardımcı olabilirsiniz. Böğürtlen ve ökse otu da tansiyonu düşürmeye yardımcı olan bitkilerdendir. Bir de herkesin bildiği boru tarçın vardır. Boru tarçını çayınıza koyarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Böylelikle hem şekerinizi dengeleyebilir hem de tansiyonunuzu düşürebilirsiniz. Marul ise çok önemli bir potasyum kaynağıdır. Yüksek tansiyon hastaları mutlaka marul tüketmesi gerekir.” Diyerek tansiyon hastalarına pratik çözümler sundu.
“Kolesterol Hastaları Bitkiler Yardımıyla Pratik Bir Şekilde Kolesterollerini Dengeleyebilirler”
Dr Ömer Coşkun kolesterolü düşüren bitkileri de açıklığa kavuşturdu. Ceviz, yulaf, zerdeçal, sarımsak ve meyan kökü kolesterol rahatsızlıklarında kullanılabilecek en önemli bitkiler olduğunu söyleyen Dr. Ömer Coşkun meyan kökünün sihirli faydalarının da altını çizdi.  
“İlk olarak kolesterol düşürmek için cevizi kullanabilirsiniz. Ceviz bol miktarda omega 3 içermektedir. Cevizi akşamdan bir bardak ılık veya soğuk suya koymalısınız. Sabaha kadar bekledikten sonra sabahleyin cevizin suyunu içerek kolesterol rahatsızlığınıza fayda sağlayabilirsiniz.” dedi.
Kolesterolü düşürmek için faydalı olan bir diğer bitki ise yulaftır. Yulaf özellikle sütle birlikte yenir. Yulaf ezmesi hem kolesterolü düşürmeye yardımcıdır hem de sindirim sisteminize fayda sağlamaktadır. Kolesterol sıkıntıları için bir başka bitki ise zerdeçaldır. Bir bardak suya 10 gr. Zerdeçal koyup 10 dakika kaynatmalı ve içmelisiniz. Gösterdiği etkiye siz bile inanamayacaksınız.
Sarımsak ise hepimizin bildiği gibi antibiyotik kaynağıdır. Sarımsak kanı sulandırarak dolaşım sistemine büyük faydası bulunur.
Mucizevi Bitki Meyan Kökü
Son olarak Dr. Ömer Coşkun meyan kökünün mucizelerinden bahsetti. Dr. Ömer Coşkun’un en gözde bitkilerinden birisi olan meyan kökünün neredeyse fayda sağlamadığı hiçbir rahatsızlık yok. Meyan kökünde 115 tane etken madde vardır. Çoğu kişi meyan kökünü sıcak suyla kaynatıp içerler. Bu yanlıştır. Meyan kökünden tam fayda sağlamak için; bir bardak ılık veya soğuk suyun içine meyan kökünü koymalısınız. Bu suda en az 5 saat demlenmeli ardından afiyetle içilmelidir. Meyan kökü kolesterolü düşürmeye yardımcı olmasının yanı sıra mikrop öldürücü özelliğiyle dikkat çeker. Böbrek taşı sorunları olanlar meyan kökünü kullanmalıdır.
 Haber: Çağrı SARIER


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder