5 Şubat 2013 Salı

DİYABETİK HASTALARA MERHEM MÜJDESİ

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda  açık ve derin yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayan yeni bir merhem bulundu. Yaralı bölgedeki kök hücre tedavisini hızlandıran merhem enfeksiyon oluşumunu da engelliyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) yapılan açıklamada, özellikle diyabetik ve yatalak hastalarda iyileşmesi güç yaralar oluştuğuna dikkat çekilerek yeni geliştirilen merhemin bu tür durumlarda büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekildi. 

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Caner Demir tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de yılda 8 binden fazla diyabetik hastanın ayağını kaybettiğine dikkat çekildi.

Demir, "Türkiye'de yılda 40 binden fazla diyabetik ayak yarası vakası görülmektedir. Bu durum hem insan bakımından hem de ekonomik açıdan ciddi kayıplara sebep olmaktadır. İnsan hayatının ise telafisi yoktur. Geliştirmekte olduğumuz merhem ve sprey formundaki ürünler, bu  ciddi sağlık sorunun çözümünde önemli katkılara sahip olacaktır" dedi.

Piyasada bulunan mevcut ürünlerin yara tedavisinde yetersiz kaldığına değinen Demir, yara yenilemeye yönelik kapsamlı bir merhem bulunmadığına ve enfeksiyon engelleyici ürünlerin genelde benzer  antimikrobiyal  etken maddelere  sahip olduğuna dikkat çekti.

Demir, "Geliştirdiğimiz ürünün içeriğinde bitkisel malzemeler, tıbbi etken maddeler ve mineraller yer alıyor. Bu tip bir ürün piyasada bulunmamakta. Geliştirilen ürün hasar görmüş dokuya besin maddeleri  ve oksijen sağlayarak hücrelerin hızlı büyümesini uyarır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajanslar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder