19 Şubat 2013 Salı

DOKTOR ÖMER COŞKUN BİTKİSEL GIDA TAKVİYELERİ İLE KİMYASAL İLAÇLARIN ETKİLEŞİMLERİ HAKKINDA UYARIDA BULUNDU.



Türkiye’de bitkiler hakkında birçok bilimsel araştırmaları olan Doktor Ömer Coşkun, bitkisel gıda takviyeleri hakkında önemli bir noktaya değindi. Örnek olarak kanser hastalarını ele alan Dr. Ömer Coşkun, kemoterapi ile bitkisel ürünlerin etkileşip etkileşmediğinin bilinmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Kullanılan kimyasal ilaçlar faz1, faz2, faz3, faz4 gibi aşamalardan geçerek üretilir ve ruhsatlandırılır diye devam eden Dr. Ömer Coşkun, ilaçlarla bitkiler birbirlerinin alternatifi olarak kullanılmayacağının da altını önemle çizdi.

Kendi Kafanıza Göre İlaç İçmeyin!
Ülkemizde sık sık herkes kendi doktorluğunu yapıyor. Doktora danışmadan ilaç alıyor, komşusuna iyi gelen ilacın kendisine de iyi geleceğini düşünüyor. Doktor Ömer Coşkun bu yaklaşım tarzının yanlış olduğunu belirterek ekledi:

“Yani siz bir tansiyon ilacı alıyorsanız bunu doktor kontrolünde almanız gerekir ve doktor kontrolünde bırakmanız gerekir. Eğer bırakılması gerekiyorsa bununda ölçüsü diyelim ki 10 gün bir kâğıda ölçtürdüğünüz tansiyonu yazınız. Büyük tansiyon şu küçük tansiyon bu diye. Bu kâğıdı doktorunuza göstererek fikir danışın, doktorunuz gerekirse ilacı değiştirebilir veya kesebilir. Kendi kafanıza göre şu ilacı keseyim, bu ilaca başlayayım, komşum şu ilacı kullanmış ona iyi gelmiş bende kullanayım şeklinde yaklaşımlar bilimsel değildir ve size zarar verebilir. Lütfen bu hususlara dikkat edin. Bir başka önemli husus hastalıkları teşhis etmek ve tedavi etmek sadece doktorlara verilmiş bir yetkidir. Doktor olmayana kişilere teşhis koydurmayın, gidip hastalıklarınızı anlatmayın. Hani bir söz vardır ya halk arasında; yarım doktor candan eder diye o yüzden sadece doktorlar teşhis koymalıdır.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder