14 Şubat 2013 Perşembe

DÜNYACA ÜNLÜ PROFESÖRDEN MÜTHİŞ İDDİA


Kolesterol üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Fransız Profesör Philippe Even, "kötü kolesterol"ün ilaç endüstrisinin ürettiği bir yalan olduğunu iddia etti.  Evens, ilaç şirketlerinin son 15 yılda "kolesterol yalan"ı ile 300 milyar dolar kazandığını ileri sürdü.

Dünyaca ünlü Profesör Philippe Even,  "Kolesterol Hakkında Gerçek" adlı kitabında çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Even, kitabında, kolesterolün sanıldığı gibi insan sağlığı için zararlı olmadığını, damarları tıkamadığını, kalıtsal ve aşırı olanları dışındakilerin ölüme yol açmadığını tam tersine vücüt için kesinlikle gerekli olduğunu ileri sürdü.

Dev ilaç firmaları ve laboratuarları kolesterol konusunda yalan söylemekle suçlayan Profesör Even, kolesterol düşürücü ilaçlar sayesinde ilaç endüstrisinin son 15 yılda 300 milyar dolar kazandığını iddia etti.

Fransız Le Nouvel Observateur dergisi ise kapağına taşıdığı haberde,  "Bu adam ya bir çılgın ya da tüm ilaç tarihinin en büyük teşhis hatasıyla karşı karşıyayız" yorumunda bulundu.

Kaynak: ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder