12 Şubat 2013 Salı

ESTETİK AMELİYATLARDA İLK 20'DEYİZ !


Araştırmalar, Türkiye'nin en çok estetik ameliyat yapılan 20 ülkeden biri olduğunu ortaya koydu.

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Derneği'nce yapılan  araştırma Economist dergisinde yayımlandı. Araştırmaya göre Türkiye, dünyada en çok estetik operasyon yapılan 20 ülkeden biri.

Derneğin üyelerinden  Prof. Dr. Onur Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin plastik cerrahi alanında en başarılı ve tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Araştırmanın, dünya çapında 20 bin estetik cerrahın operasyon kayıtlarının kullanılarak yapıldığını ifade eden Erol, 2011 yılında dünya çapında yaklaşık 15 milyon kişinin estetik operasyon geçirdiğini döyledi.

Araştırmaya göre, estetik ameliyatlarda birinciliği Güney Kore alırken, onu Yunanistan ve İtalya takip etti. Türkiye ise 270 bin operasyonla 19. sırada yer aldı.

Araştırma sonuçlarına göre, en sık yapılan  estetik uygulama botoks oldu. 2011'de  toplam 3 milyon kez botoks yaptırıldı.

Prof. Dr. Onur Erol "Türkiye'nin 19. sırada yer alması, bedenimizi beğenmeyişimizden değil, hayatımızı daha güzel, genç, bakımlı sürdürmek için kendimize yatırım yapmamızdan kaynaklanıyor" yorumunu yaptı.


Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder