14 Şubat 2013 Perşembe

HAMİLELİKTE GRİBE DİKKAT !


Uzmanlar, hamilelikte gribin seyrinin ağır olabileceği uyarısında bulundu. Araştırmalara göre, hastalığa bağlı komplikasyonlar da bu dönemde artabilir.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, anne adaylarının gebelik döneminde grip hastalığına karşı duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Prof. Demir, “Gebelik döneminde grip belirtileri oluşursa ilk yapılması gereken takip eden doktora danışılmasıdır. Genel bir muayene sonrası doktorun uygun gördüğü tedavi ve öneriler doğrultusunda hareket edilmeli” dedi.

Sigara içen anne adaylarında gribin etkilerinin daha ağır olabileceğine de dikkat çeken Demir, alınması gereken tedbirleri ise şöyle sıraladı:

*Günlük sıvı alımının artırılması gerekir. Günde 8-10 bardak su veya karşılığı meyve suları ve ayran içilmeli. *İştahsızlık sık görülen bir belirtidir. Bu nedenle sık aralıklarla küçük öğünler yenmesinde yarar var.
*İstirahat çok önemli, mümkün olduğu kadar uzun süreli yatak istirahatı önemli.
*Burun tıkanıklığını azaltmak için yüksekte yatılmalı. Buhar makineleri oldukça yararlıdır ve özellikle soğuk buhar daha iyi gelir.

Kaynak: ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder