13 Şubat 2013 Çarşamba

HAYATINI ÇALANLARDAN HESAP SORMAK İSTİYOR



Adli Tıp'tan 300 gündür rapor gelmiyor
18 yaşındaki Büşra Akbaş'ın öyküsü yürekleri dağlıyor. Henüz 16 yaşındayken romatizma teşhisiyle hastaneye yatırılan Büşra, hastaneden kolları ve bacakları olmadan çıktı. Her şeye rağmen yaşama azmini kaybetmeyen genç kız şimdi hukuk mücadelesi veriyor.


Büşra Akbaş, yaklaşık iki yıl önce eklem ağrıları nedeniyle hastaneye gitmiş ve yanlış teşhis ve tedavi sonucu el ve ayaklarını kaybetmişti. Şu anda  anda hayatını engelli olarak sürdürmek zorunda kalan genç kız, hayatını çalanlardan hesap sormak istiyor.

Büşra'nın hukuk mücadelesi ise sürüyor. 14. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki son duruşma ise yine sonuçsuz kaldı.  Ailenin doktor ihmali ve hatası olduğu iddiasını değerlendiren 14. Asliye Hukuk Mahkemesi , konuya ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan yaklaşık 10 ay önce rapor istedi. Ancak rapor 10 aydır mahkemeye ulaşmadığı için duruşma ertelendi.

Duruşma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büşra Akbaş, 16 yaşında romatizma hastalığına yakalandığını belirterek, yaşadığı süreci anlattı. Doktorların hatası nedeniyle kollarını ve bacaklarını kaybettiğini ifade eden Büşra, "Olayın ardından hemen dava açtım. Bu 8. duruşma hala gelecek raporu bekliyorum, artık gelmesi lazım" diye konuştu.

 Lise son sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Akbaş, okul hayatına devam ettiğini ve üniversite sınavlarına hazırlandığını ve derslerinin iyi olduğunu kaydetti. Büşra, "Hedeflerim var, koşmak istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder