12 Şubat 2013 Salı

İNGİLTERE'DE ELEKTRONİK SİGARA TARTIŞMASI



İngiltere'de elektronik sigara kullanımının yaygınlaşması tartışmaları  da beraberinde getirdi. ülkede elektronik sigara kullananların sayısının bu sene bir milyona ulaşacağı belirtiliyor.

İngiltere'de yapılan son anketlerde ülkede 700 bin kişinin e-sigara kullandığı belirlendi. BBC'nin haberinde e-sigaranın yüz binlerce hayatı kurtarabilecek bir alternatif olduğu belirtiliyor. Öte yandan,  bazıları ise elektronik de olsa sigara içme eylemini normalleştirdiğini ve bunun güvenli olmadığını söylüyor.

E-sigara iki parça halinde yapılıyor. Bir ucunda sıvı halde nikotin var, diğer ucunda şarj edilebilir bir pil ve püskürtücü bölme. Sigarayı içen kişi bir nefes çektiğinde sıvı nikotin buharlaşıyor ve ağzınıza doluyor. Yani, sigara dumanı gibi içinize çektiğiniz şey, büyük oranda su buharı oluyor.

Öte yandan bu sigaraların güvenliği ve düzenlemeleriyle ilgili endişeler de mevcut. E-sigaralar yasal olarak çocuklara satılabildiği için sakıncalı olarak görülüyor.

İngiliz basınında yer alan eleştirilerde ise , yasal boşluklar nedeniyle  reklamların sigara içme eyleminin muhteşem bir şeymiş gibi özendirildiğine değiniliyor.

İngiltere'de E-sigaralarla ilgili yeni düzenlemelerin birkaç hafta içinde gündeme geleceği belirtiliyor.

Öte yandan, uzmanlar bitkilerle tedavi yöntemlerinin sigarayı bırakmak isteyenler için en etkili yollardan biri olduğuna da dikkat çekiyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder