6 Şubat 2013 Çarşamba

KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN BAKLAGİLLLER



Yapılan bir bilimsel araştırma, her gün tüketilen 1 porsiyon kurubaklagilin kan kolesterolünü yüzde 10 azalttığını ortaya koydu.

ntvmsnbc'ye bilgi veren uzman diyetisyen Şebnem Şeber, kurubaklagillerin  yanı sıra fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişlerin de düzenli tüketildiklerinde kan kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Şeber, “Kuruyemişlerin içeriğindeki çoklu doymamış yağ asitleri, damar sağlığının korunmasında etkili.

Bilimsel çalışmalara göre, günde ortalama 40 gram kuruyemiş tüketmek, kötü huylu kolesterolü düşürmeye yardımcı olur” dedi.

Şeber ayrıca, soya ürünleri, avokado, çikolata  ve bitkisel sterollerin de belli oranlarda kullanılması halinde kolesterolü düşürdüğünü belirtti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25419741/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder