8 Şubat 2013 Cuma

MEDYA ORGAN BAĞIŞINI ÖZENDİRİYOR


Araştırmalar, medyada yer alan olumlu haberler ve programların organ bağışı konusunda olumlu rol üstlendiğini ortaya koydu. 

 Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Fatma Eren,Türkiye Nefroloji Derneği'nin yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de her 7 kişiden birinin böbrek hastası olduğunu hatırlattı. Dr. Fatma Eren, Türkiye'de 55 bin böbrek hastası olduğunu söyledi. 

Organ bekleyen hastaların durumuna değinen Eren, organ bağışı konusunda medyanın çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Eren, ''Tabii ki medyanın bu işte çok büyük katkısı var. Bazen olumsuz katkıları da olabiliyor ama olumlu katkısı çok fazla. Bu kesinlikle inkar edilemez. Çünkü biz burada 3-5 kişiye ulaşabiliyoruz. Ama ünlü birisi organ nakliyle ilgili program yaptığında ya da sahnede sergilediği bir gösteri, insanların bu olaya bakışını bir şekilde değiştiriyor. Organ bağışı daha olumlu hale geliyor'' dedi.

Medyanın bağış konusunda büyük kitleleri de harekete geçirdiğine dikkati çeken Eren, ''Basında yer alan organ nakliyle ilgili iyi haberler, büyük kitleleri harekete geçiriyor, geçirdi de. Türkiye'de organ naklinde büyük bir artış var. Bunun daha da artacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder