11 Şubat 2013 Pazartesi

ÖKSÜRÜK ŞURUPLARINA 'ACİL' TOPLATMA KARARI



Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bileşiminde ’Dekstrometorfan’ bulunan öksürük şuruplarının ’çok acele’ koduyla toplatılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı’ndan Türk Eczacılar Birliği, İlaç Endüstri İşverenler Sendikası, Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği, sağlık ve ilgili ilaç firmalarına ’Çok acele’ koduyla resmi yazı göndererek öksürük şuruplarının toplatılmasını istedi.

Uyarı Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) geldi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, DSÖ'nün resmi web sitesinde ’Dekstrometorfan’ içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümlerle ve ciddi yan etkilerle sonuçlanan olayların görüldüğü, araştırmalar sonucunda buna ’Levometorfan ile kontamine dekstrometorfan’ içeren öksürük şuruplarının sebep olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Gelişmeler üzerine, Türkiye’de üretilen bazı öksürük şuruplarında ve gribal ağrı kesici ilaçların bileşiminde ’Dekstrometorfan’ etken maddesi kullanıldığı için acil toplatma kararı alındı.

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder