8 Şubat 2013 Cuma

OTİZM'DE ARIYLA TEDAVİ YÖNTEMİ

Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinden yola çıkan Gazzeli arı yetiştiricisi Ratib Semmur, kendi geliştirdiği yöntemle beyin felci ve otizm gibi hastalıkları arılarla tedavi ediyor.

Gazze'de arı yetiştiriciliği yapan ziraat mühendisi  Ratib Semmur, arıların bal, arı sütü, bal mumu, arı sakızı, polen ve zehir olmak üzere 6 çeşit salgısı olduğunu belirtiyor. Nahl Suresi'nin 69'uncu ayetinde ''İçlerinden renkleri muhtelif bir içecek peyda olur ki, onda insanlara bir şifa vardır. Her halde bunda düşünen bir kavim için elbet bir ayet vardır(16/69)'' şeklinde işaret edildiğini hatırlatan Semmur, tedavi yöntemleri hakkında ise şu bilgileri veriyor:

''Her hastaya farklı bir tedavi programı uyguluyoruz. Arının, hastanın bedeninin belli bölgelerini belirli yöntemlerle sokmasını sağlıyoruz. Her bir sokma için bir arı kullanıyoruz çünkü arılar sokma işlemini gerçekleştirdikten sonra ölüyor. Hastalığın derecesine göre seansların sayısında ve arıların sokma sayısında farklılık olabiliyor'' 

Arıların romatizma, eklem iltihaplanması (romatoid artrid), nörit (sinir iltihabı), varis, sırt ve eklem ağrıları gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını ifade eden Semmur, bu yöntemle tıbbi olarak tedavisi mümkün olmayan otistik çocukları tedavi edebildiklerini de söyledi. 

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder