9 Şubat 2013 Cumartesi

PROF. KARATAY'DAN ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ


Prof. Dr. Canan Karatay, sızma zeytinyağı, köy tereyağı ve günde 2-2.5 litre su ile zayıflanabileceğini ileri sürdü.

Prof. Dr. Canan Karatay, Akşam gazetesinden Türkan Yılmazer'in sorularını yanıtladı. Bütün yiyeceklerin içine konulmaya başlanan şekerler özellikle früktozun bağımlılık  yaptığını anlatan Karatay,  bunun da obeziteyi artırdığına dikkat çekiyor.

Karatay, "Ben bir kardiyoloji profesörüyüm. Bütün kardiyologlar bilir ki şu bel çevresi biraz artınca kalp krizi riski artar. Bunu da artıran karaciğer ve göbek yağlanmasıdır, yani iç organların yağlanmasıdır" diyor.

"Kalp krizinin sebebi aslında çok aşırı karbonhidrat ve tatlı tüketmeleridir, yağlar değildir" diyen Prof. Karatay şöyle devam ediyor: "Karbonhidrat, ekmek ve tatlı aniden kan şekerini yükseltir, bu da insülin hormonunu yükseltir. Aniden yükselen insülin kan basıncını, yani, tansiyonu fırlatır! Ani yükselen kan şekeri de direkt olarak serbest oksijen radikallerini yükseltir kanda, serbest oksijen radikalleri de, endotel dediğimiz damar içini kaplayan ince tabakanın bozulmasına neden olur! Kalp krizi ve inmeyi, ağır karbonhidrat ve tatlı yemelerinin ardından bu yüzden geçiriyor insanlar" .

Karatay, zayıflamak isteyenlerin yemeklerde zeytinyağı ve doğal terayağı kullanmalarını ve günde 2.5 litre su tüketmelerini tavsiye ediyor.

Kaynak Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder