6 Şubat 2013 Çarşamba

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN KARANFİL ÇAYI


Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Profesörü Erdem Yeşilada, bitki çaylarının sigarayı bırakmak isteyenler için çok önemli yardımcılar olduğunu söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde sigarayı bırakmayı ve bırakmak isteyenler için bitki çaylarından alınacak desteğin yararlı olabileceğini belirtti.

Prof. Yeşilada, yapılan bir klinik çalışmada karanfil tomurcukları ile hazırlanan çayın erkek sigara içicilerine bir ay süre ile uygulanması ile vücutta biriken nikotin maddesinin kotinin haline dönüşümünü hızlandırarak vücuttan hızla atılmasının sağlandığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, karanfil çayının içimini kolaylaştırmak için tarçın kabuğu ile birlikte hazırlanmış karışımına melisa (oğulotu) yaprağı ilave edilerek günde 3-4 defa bardak ile içilebileceğini belirtiyor. Melisa bitkisinin sigara bırakılmasına bağlı sinirlilik halinin giderilmesinde önemli bir katkı sağladığına dikkat çeken Yeşilada,  melisa adı ile satılan uzun boylu yaprakların satın alınmaması gerektiği konusunda da uyardı.

Kaynak: milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder