12 Şubat 2013 Salı

SİYAH HAVUÇ ATEŞİ DÜŞÜRÜYOR


Konya'nın Ereğli ilçesinde yoğun olarak yetiştirilen siyah havuçlar ateş düşürücü özelliği nedeniyle birçok ülke tarafından kapışılıyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, siyah havuçların
Türkiye'de sadece Ereğli'de üretildiğini söyledi. Özgüven, Avustralya'daki Queensland Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, içinde bulunan ''antosiyanin'' adlı mor pigmentler sayesinde oldukça etkili bir antioksidan işlevi gören siyah havucun, ayrıca önemli bir iltihap kurutucu, ateş düşürücü (anti-inflamatuar) özelliği olduğunun da gözlemlendiğini söylüyor.

Özgüven, bu özelliğinin yanı sıra doğal gıda boyası olarak da kullanılan siyah havucun yurt dışından yoğun talep gördüğünü, İtalya, Fransa, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder