13 Şubat 2013 Çarşamba

UZMANLAR UYARDI: OBEZİTE, SİGARA KADAR TEHLİKELİ


Uzmanlar uyardı...Obezite ve yanlış beslenme kansere neden olabilir. Üstelik obezite, kanserde sigara kadar önemli bir risk faktörü.

Sigaranın zararları herkes tarafından biliniyor. Sigara, kanser hastalıklarının en önemli sebeplerinden biri. Ancak, sigaranın  yanında dengesiz beslenme ve obezite de önemli bir risk faktörü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyyaz Özdemir, sigaranın tüm kanserlerin 3'de 1'inin tek başına sebebi  olduğuna dikkat çekiyor. Özdemir şöyle devam ediyor: "Obezite, neredeyse sigara kadar önemli. Obezite rahim, kolon ve meme kanserinde son derece önemli bir kaynak sebebi olarak öne çıkıyor''.

Kanserlerin yaklaşık % 10'unun kalıtsal, % 90'ının ise çevresel faktörlerden kaynaklandığını vurgulayan ve kanserden korunmanın mümkün olduğunu belirten Prof. Özdemir, aşırı yağlı beslenmenin zararlarına dikkat çekiyor.

Özdemir, "Yapılan çalışmalar şunu göstermiş, aşırı yağlı beslenme kadınlardaki en önemli ölüm sebebi olan meme kanserinde çok ciddi bir risk artışına sebep oluyor" diyor.

Kaynak: Ajanslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder