8 Şubat 2013 Cuma

E VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ KISIRLIĞA NEDEN OLABİLİR

Uzmanlar E vitamni eksikliğinin kısırlığa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, sperm sayısındaki azalmada sağlıklı ve doğal beslenmeden uzaklaşmanın da etki olduğunu söyledi. Tutar, özellikle antioksidan içeriği yüksek besinlerin hamilelik şansını artırdığını belirterek şunları söyledi:

“Bir araştırmada kısır olmayan erkeklere verilen antioksidan besinlerin sonucunda eşlerinin kısa sürede gebe kaldığı gözlenmiştir. Özellikle antioksidan özellikli besinler vücuda zarar veren oksidatif stresin vücuttan uzaklaştırılmasında çok önemlidir. Oksidatif stres ise erkeklerde sperm kalitesini düşürmenin yanı sıra sperm sayısının da azalmasına neden olmaktadır. Antioksidan özellikli olan vitaminler ise E vitamini başta olmak üzere, A, C, B vitaminleridir. Başka bir çalışmada da E vitamini ve çinkoyu yeterli düzeyde alan erkeklerin eşlerinin gebe kalma şansının dört kat arttığı gözlenmiştir.”

E vitamininin antioksidan özelliği ile kısırlık riskini azalttığını da söyleyen Tutar,  E vitamininin hormon seviyesini yükselttiğini ve libidoyu olumlu etkilediğini de sözlerine ekledi.


Kaynak : ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder