12 Şubat 2013 Salı

SANAT DÜNYASINDAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI


Sanat dünyasından bir yıldız daha kaydı. 'Kaynanalar' dizisindeki 'Nuri Kantar' tiplemesiyle tanınan oyuncu Tekin Akmansoy, hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da zatürre teşhisi ile tedavi gören Tekin Akmansoy, bir haftadır hastanede tedavi görüyordu.  89 yaşındaki Tekin Akmansoy'un 'Kaynanalar' dizisinde 'Nuriye Kantar' karakterini canlandıran rol arkadaşı Leman Çıdamlı da yaklaşık iki ay önce 18 Aralık 2012'de hayatını kaybetmişti.

Denizli Sarayköy'de 1924'te doğan Tekin Akmansoy,  1947'de Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitirerek, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak göreve başladı.

Akmansoy, TRT'de uzun süre yayınlanan ''Kaynanalar'' dizisinde Kayserili uyanık iş adamı ''Nuri Kantar'' tiplemesiyle ün kazandı.

''Devlet Sanatçısı'' ünvanı verilen Akmansoy, 2011'de ''2. Antalya Televizyon Ödülleri'' kapsamında ''Onur Ödülü''ne layık görüldü.

Tekin Akmansoy, ''İki Aile'', ''Kaynanalar'', ''Emret Muhtarım'', ''Beybaba'' ve ''Sonradan Görmeler'' dizilerinde, ''Mezarımı Taştan Oyun'', ''Kanlı Feryat'', ''Kaderin Mahkumları'', ''501 Numaralı Hücre'', ''Köyden İndim Şehire'', ''Kanlı Deniz'', ''Nöri Gantar Ailesi'' ve ''Kaynanalar'' filmlerinde rol aldı.

Kaynak: Ajanslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder