5 Şubat 2013 Salı

BİTKİSEL MUCİZELER

Hastalıklar  hayatımızın normal akışını sekteye uğratan en önemli problemlerden biridir. Modern tıp bugün birçok hastalığa çare üretebiliyor. Ancak insanoğlunun hastalıklar karşısında çaresiz kaldığı anlar da yok değil. Hani derler ya 'hastalık da sağlık da insanlar için' diye. Evet gerçekten de öyle.

Doğa, hastalıklarla birlikte çarelerini de beraberinde sunuyor. Günümüzde bitkisel tedavi yöntemlerine Fitoterapi adı verilmekte ve birçok üniversite de ders olarak okutulmakta.

Ülkemizde de bu alanda eğitim görmüş çok sayıda değerli akademisyen bulunuyor. Birçok hastalığın tedaviside bitkilerin mucizevi etkiler yaptığı da  bilim adamlarının üzerinde birleştiği ortak bir nokta.

Bilimadamları, bitkisel tedavi yöntemlerinin modern tıpla çelişmediğini ya da modern tıbba alternatif bir tedavi olmadığını da her  fırsatta dile getiriyorlar.

Günümüzde bitkilerin, koruyucu, önleyici ve destekleyici özelliklerinin olduğu da  herkes tarafından bilinen bir gerçek.  Hayatlarını bitkilerin tedavi edici özelliklerini keşfetmeye adayan bilim adamları da yaptıkları yeni keşiflerle insanlara umut olmayı sürdürüyor.

Bitkiler bugün, kanserden, bronşite, deri hastalıklarından  ruhsal problemlere kadar birçok alanda modern tıbbı destekleyici bir rol üstleniyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder